Brune kager

Det skal du bruge:
250 g sukker, 250 g usaltet smør, 125 g mørk sirup, 60 g mandler, smuttede og grofthakkede, 1¾ tsk. stødte nelliker, 12½ g (2 store spsk.) kanel, ½ tsk. stødt ingefær, 1 dl vand, kogt og afkølet, 7 g (1 stor spsk.) potaske, ½ kg hvedemel
Sådan gør du:
? Smelt sukker, usaltet smør og mørk sirup i en gryde under omrøring.
? Kom massen i en større skål og lad den køle lidt af.
? Tilsæt hakkede mandler samt nelliker, kanel og ingefær.
? Kog vandet og lad det køle af. Rør potasken ud heri.
? Når brunkagemassen er lunken, tilsættes den opløste potaske, og det hele blandes godt sammen.
? Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, til dejen får en tyk, ensartet konsistens.
? Stil brunkagedejen i køleskab i 1 time, til den er helt afkølet og har samlet sig.
? Fordel nu dejen i tre lige store dele og rul disse ud til pølser på ca. 20 cm's længde.
? Rul pølserne ind i bagepapir og læg dem på sammenføjningen på en plade eller i et fad.
? Frys pølserne i et tid. Tag brunkagedejen ud fra fryseren og skær pølserne ud i papirtynde skiver på en pålægsmaskine eller med en skarp kniv.
? Varm ovnen op til 180° varmluft. Læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 5-6 min. afhængig af tykkelse. Lad dem afkøle på en rist.
? Opbevar kagerne i en lufttæt dåse.