Kage og dessert

Budding

13. december 2011 af Pia Friis Andreassen
Skøn budding med mandler og kanelbagte blommer.

6-8 personer

Det skal du bruge:
Budding: ½ l sødmælk, 1 flækket vaniljestang, 7 blade husblas, 5 æggeblommer, 5 spsk. sukker, 3 dl piskefløde, 100 g smuttede, hakkede mandler.

Blommer: 1,2 kg blommer, 125 g sukker, korn af 1 vaniljestang, ½ tsk. stødt kanel, 1 nip salt.

Sådan gør du:
Budding: Bring mælken i kog i en tykbundet gryde over middelstærk varme og under omrøring. Tilsæt vaniljestangen. Læg husblassen i koldt vand. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret og pisk den kogende mælk i blandingen. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op, til det næsten når kogepunktet (det må ikke komme i kog).

Tag gryden af varmen. Knug husblas-bladene fri for væde og rør dem i den varme væske - ét ad gangen. Fjern vaniljestangen og lad buddingmassen afkøle. Sæt den i køleskabet i ca. 1 time. Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet og mandlerne i cremen. Hæld den i portionsforme eller i en skål. Sæt buddingen i køleskab, til den er helt stiv.

Blommer: Opvarm ovnen til 120°. Skyl blommerne, flæk dem og fjern stenene. Bred dem ud i et jævnt lag i en bradepande. Bland sukker, vaniljekorn, kanel og salt og strø det over blommerne. Bag dem midt i den varme ovn i ca. 3 timer. Lad dem afkøle. Opbevar dem i køleskabet.

Bag også jødekager

Bag også vaniljekranse

Sponsoreret indhold