Choko-koko-kage

(50 personer)
Det skal du bruge:
4 bananer
3 æbler
100 g hasselnødder
4 æg (L)
3 æggehvider
200 g sukker
75 g flydende margarine
Saften af 2 appelsiner
4½ dl kærnemælk
1½ dl kakaopulver
2½ spsk. vaniljesukker
1 spsk. natron
1 spsk. bagepulver
300 g havregryn
400 g hvedemel
100 g grahamsmel
Brownie
Chokoladekage med mascarponecreme
Glasur:
200 g mørk chokolade
2½ spsk. honning
3 pasteuriserede æggeblommer
60 g kokosmel
60 g havregryn
1 dl minimælk
TIP
- Du kan godt overtrække chokokoko- kagen med almindelig glasur, det smager mindst lige så godt. Men glasuren med den mørke chokolade med højt kakaoindhold er et sundere valg. Den bidrager dog med flere kalorier, og det betyder, at energifedtprocenten stiger til 33 %. Hvis havregryn erstattes af kokosmel, vil den komme op på 38 %.
- Det anbefales, at de fleste af kagerne serveres den dag, de er bagt eller dagen derpå.
Kagerne tørrer hurtigere ud, når fedtindholdet er reduceret.
Sådan gør du:
1. Mos bananerne. Skræl æblerne og riv dem fint. Hak nødderne fint.
2. Pisk æg, æggehvider og sukker til en hvid og luftig masse.
3. Tilsæt flydende margarine, bananmos, revne æbler og nødder.
4. Tilsæt appelsinsaft, kærnemælk, kakaopulver, vaniljesukker, natron og bagepulver.
5. Rør havregryn, hvedemel og grahamsmel i, til dejen får en jævn og tyk konsistens.
6. Kom dejen i en bradepande (35 × 40 cm) med bagepapir.
7. Bag choko-koko-kagen på midterste rille ved 175° i 40-45 min.
8. Smelt chokoladen over et vandbad.
9. Når chokoladen er smeltet, tilsættes honning og pasteuriserede æggeblommer. Rør det sammen
10. Tilsæt derpå kokosmel, havregryn og mælk under fortsat omrøring, til glasuren er jævn og lidt grødet. Fordel glasuren over den varme kage.
Energi pr. person:
65 g kage uden glasur = 150 kcal/630 kJ
Protein: 12 % (4 g)
Fedt: 28 % (4 g)
Kulhydrat: 57% (4 g)
Tilsat sukker: 12 % (4 g)
Kostfibre: 3 % (2,5 g)
Dommerkommentar:
Vinderkagen er uden tvivl en af børnenes "klassens kage"-favoritter. Den har fine smagsnuancer og indeholder mange sunde og velsmagende ingredienser, som supplerer hinanden på fi neste vis! En skøn smagsoplevelse! Nyd den.
Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.
Læs artiklen om klassen, der vandt vores kage-konkurrence med netop denne kage her.