Kage og dessert

Chokoladekage med amarena-kirsebær fra La Glace

15. december 2015 af Lars Juul
Stor, flot formkage med fyld af søde, syltede kirsebær. Kagen pyntes med flormelis og eventuelt chokoladetrøffel og fine kirsebær.

18 personer
(Opskriften kan halveres)

Ingredienser

400 gram amarena-kirsebær (eller anden form for søde, syltede kirsebær)
250 g blødt smør
Korn af 1 stang vanilje
500 g sukker
4 æg
450 g hvedemel
50 g kakao
4 tsk. bagepulver
1½ dl cremefraiche
2½ dl mælk

PRØV OGSÅ: Citronkage med mandler og citronglasur

Fremgangsmåde

Rør smør, vaniljekorn og sukker hvidt og luftigt på røremaskine.
Tilsæt æggene ét ad gangen og kør dejen i nogle minutter imellem hvert æg.
Bland mel, kakao og bagepulver sammen og sigt det til ”pudder”.
Rør cremefraichen ud i mælken.
Vend med en dejskraber skiftevis melblanding og mælkeblanding i smørblandingen. Sørg for, at dejen bliver ensartet.
Vend kirsebærrene med en skefuld mel (så synker bærrene ikke til bunds i dejen under bagningen).
Vend derpå kirsebærrene i dejen og hæld dejen i en randform (kagen kan også hældes i en bradepande på ca. 6 x 20 x 30 cm).
Bag kagen i ca. 1 time ved 175°.
Vend kagen ud og pynt den blot med sigtet flormelis.

TIP Vil du pynte kagen som på billedet, skal du lave en chokoladetrøffel således:
200 g fløde opvarmes til kogepunktet og tages af varmen. 100 g mørk chokolade 58 % smeltes heri.
Lad den homogene chokoladetrøffel afkøle til dagen efter, hvor den røres sprøjteklar med en ske og sprøjtes på kagen i rosetter. Oven i hver roset sættes et kirsebær.

Sponsoreret indhold