Kage og dessert

Chokolademuffins

6. december 2010 af Pia Friis Andreassen
Lækre chokolademuffins og vaniljesauce.

Det skal du bruge:
Muffindej (ca. 20 stk.):
375 g hvedemel,
1½ tsk. natron,
1½ tsk. vaniljesukker,
350 g sukker,
75 g kakao,
150 g finthakket mørk chokolade (55 %),
1 dl hakkede valnøddekerner,
1¾ dl mælk,
4½ dl yoghurt naturel,
1½ dl vindruekerneolie,
2 små æg.
Store muffinforme af papir.

Vaniljesauce:
3 pasteuriserede æggeblommer,
50 g sukker,
kornene fra 1 vaniljestang,
2½ dl piskefløde.

Pynt:
Spiselige blomsterblade (her tagetes) eller citronmelisseblade.

Appelsinmuffins
Blommemuffins

Sådan gør du:
Dej: Bland de tørre ingredienser i en stor skål inkl. chokoladen og nødderne. Bland de våde ingredienser i en anden skål. Vend derefter det hele grundigt sammen til en ensartet dej. Hæld dejen i forme, som fyldes ¾ op. Bag muffi nene midt i en 175° varm ovn i ca. 25 min. (de holder sig friske i fl ere dage, og spiser du dem ikke med det samme, kan de fryses).

Vaniljecreme: Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og fløde godt sammen. Varm forsigtigt op over svag varme og under konstant omrøring, til cremen begynder at tykne (den må ikke koge). Lad cremen afkøle.

Smart bageudstyr til dine chokolademuffins

Smarte muffinsforme i silikone, så dejen ikke hænger ved. Set til 94,95 kr. for 12 stk.
Køb formene her >>

Smukke muffinsforme i papir. Set til 89,95 kr. for 100 stk.
Køb formene her >>

Server dine chokolademuffins på en flot kageopsats. Set til 129,95 kr.
Køb kageopsatsen her >>

Bageplade i silikone til dine muffins. Set til 99,95 kr.
Køb bagepladen her >>

Dekorative forme til dine muffins. Set til 29,95 kr. for 50 stk.
Køb formene her >>

Du finder flere flotte og dekorative forme m.m. til dine muffins HER >>

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Sponsoreret indhold