Citronfromage

Det skal du bruge til citronfromage:
(citronfromage til 4 personer)
5 blade husblas
2 pasteuriserede æggeblommer
½ dl sukker
½ dl citronsaft
1 tsk. revet, finthakket citronskal (økologisk)
2 pasteuriserede æggehvider
2½ dl piskefløde
Pynt:
1 dl piskefløde pisket til skum
Ca. 1 dl chokoladespåner
Citronmelisse
Citronfromage - sådan gør du:
Læg husblassen i koldt vand i 10 min. Pisk blommer og sukker hvidt og cremet. Bland halvdelen af citronsaften og al citronskallen i. I en anden skål piskes hviderne meget stive, og fløden piskes til et let skum i en tredje skål. Tag husblassen op af vandet og kram den let. Læg den i en kasserolle.
Hæld resten af citronsaften ved og varm op ved meget svag varme, til husblassen er smeltet. Tag kasserollen af varmen og lad blandingen afkøle en kort stund. Pisk den derpå i ægge-sukkerblandingen i en tynd stråle. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i og vend til slut flødeskummet i. Fordel massen, til din citronfromage, i 4 portionsskåle, som sættes koldt i mindst 2 timer.
Pynt: Fordel lidt flødeskum og chokoladespåner oven på din citronfromage. Sæt et blad citronmelisse på toppen.