Kage og dessert

Citronkage med mandler og citronglasur

18. august 2015 af Lars Juul
Denne lækre citronkage med mandler kan betragtes som en luksusudgave af den kendte citronhalvmåne.

Ingredienser

Kage
250 g smør
4 æg
250 g sukker
200 g finthakkede mandler
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl fløde
Fintrevet skal og saft af
2 usprøjtede citroner

Glasur
Fintrevet skal og saft af
1 citron
Flormelis
Lidt gul frugtfarve

Pynt
Kagen kan evt. pyntes med fintstrimlet citronskal
eller med et drys hakkede mandler (ca. 50 gram).

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Skærekage med pærer

Fremgangsmåde

Kage: Smelt smørret ved svag varme. Pisk æg og sukker lyst og skummende og tilsæt det smeltede smør. Tilsæt derpå mandler, mel, bagepulver og fløde samt citronskal og -saft.
Rør dejen sammen, til den er ensartet og lind.
Hæld dejen i en form. Her er brugt en aflang kageform, men du kan også bruge en springform (ca. 20 cm), en bradepande eller et ildfast fad (ca. 20 x 30 cm), eller en brødform. Bag kagen i ca. 1 time ved 170°.

Glasur: Rør flormelis med citronskal og -saft, til glasuren har en passende konsistens. Tilsæt evt. et par dråber gul frugtfarve. Fordel glasuren over den afkølede kage.

Sponsoreret indhold