Citronkage med mandler og citronglasur

Ingredienser
Kage
250 g smør
4 æg
250 g sukker
200 g finthakkede mandler
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl fløde
Fintrevet skal og saft af
2 usprøjtede citroner
Glasur
Fintrevet skal og saft af
1 citron
Flormelis
Lidt gul frugtfarve
Pynt
Kagen kan evt. pyntes med fintstrimlet citronskal
eller med et drys hakkede mandler (ca. 50 gram).

Fremgangsmåde
Kage: Smelt smørret ved svag varme. Pisk æg og sukker lyst og skummende og tilsæt det smeltede smør. Tilsæt derpå mandler, mel, bagepulver og fløde samt citronskal og -saft.
Rør dejen sammen, til den er ensartet og lind.
Hæld dejen i en form. Her er brugt en aflang kageform, men du kan også bruge en springform (ca. 20 cm), en bradepande eller et ildfast fad (ca. 20 x 30 cm), eller en brødform. Bag kagen i ca. 1 time ved 170°.
Glasur: Rør flormelis med citronskal og -saft, til glasuren har en passende konsistens. Tilsæt evt. et par dråber gul frugtfarve. Fordel glasuren over den afkølede kage.