Citronruller

10-12 stk.
Ingredienser
DEJ
25 g gær
2½ dl kærnemælk
70 g sukker
70 g smør
1 æg
Ca. 700 g mel
Revet skal af 1 usprøjtet citron
Et nip salt
Æg eller mælk til pensling
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det hele sammen til en smidig, blød dej. Ælt, til dejen slipper og er glat. Lad den hvile i 45 min.
Kog imens citroncremen.
Ingredienser
CITRONCREME
1⁄4 vaniljestang
2½ dl sødmælk
75 g sukker
3 æggeblommer
30 g majsstivelse
Skal og saft fra 1 usprøjtet citron
Fremgangsmåde
Del den kvarte vaniljestang, skrab kornene ud og læg det tomme hylster i mælken. Skil vaniljekornene med sukkeret og pisk derpå sukkeret godt sammen med æggeblommerne. Tilsæt majsstivelse.
Opvarm mælken sammen med revet citronskal og det meste af citronsaften, til det når kogepunktet.
Hæld under piskning den varme mælk over æggeblandingen.
Hæld cremen tilbage i gryden og lad den koge igennem i 30-45 sek. under stadig piskning. Smag, om cremen er syrlig nok, og tilsæt evt. lidt mere citronsaft.
Hæld cremen igennem en sigte over i en ren skål og dæk den til med køkkenfilm. Lad den køle helt af.
Fremgangsmåde
CITRONRULLER
Rul dejen tyndt ud og skær den i rektangulære stykker på 9 x 12 cm. Sprøjt cremen ud på den smalle led et stykke inde på dejstykkerne. Fold dejstykket 2 gange om fyldet, så dejen ligger på samlingen. Lad rullerne hæve i 30-45 min.
Pensl med æg eller mælk og bag dem ved 200° i ca. 12 min., til de er fint gyldne. Lad dem køle af, inden de dekoreres med citronglasur.
Ingredienser
CITRONGLASUR
Revet skal og saft fra 1 usprøjtet citron
Ca. 200 g flormelis
Evt. lidt gul frugtfarve
Fremgangsmåde
Lun citronsaft og -skal en smule i en gryde – tilsæt flormelis, til glasuren har en fast og lidt sej konsistens.
Lun glasuren igen, til den er ca. 40°, og sprøjt den i et fint mønster på kagerne.
