Kage og dessert

Citrontærte

16. februar 2012 af Pia Friis Andreassen
Prøv denne lækre citrontærte med flødeskum

6-8 personer

Det skal du bruge:
Bund: 250 g hvedemel, 2 tsk. sukker, 150 g koldt smør, 1 æggeblomme, ca. 4 spsk. koldt vand.

Fyld: 4 æg str. XL, 175 g sukker, saft og skal fra 3 usprøjtede citroner, 100 g smeltet smør.

Tilbehør: Flødeskum eller cremefraiche 38 %.

Sådan gør du:
Bund: Sigt mel og sukker ned i en skål. Hak smørret i og smuldr det sammen med melet. Tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen. Ælt i ganske kort tid og lad dejen hvile i køleskabet i ca. ½ time. Opvarm ovnen til 190°. Rul dejen ud på et let meldrysset bord. Beklæd en smurt og melet tærteform med dejen og forbag denne midt i den varme ovn i ca. 12 min.

Fyld: Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt citronsaft og -skal og kør ved lav hastighed med en elpisker. Rør til sidst forsigtigt afkølet smør i. Fordel fyldet i et jævnt lag i tærtebunden. Bag tærten på næstnederste rille i en 190° varm ovn i ca. 30 min.

Sponsoreret indhold