Dannebrogskage

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175°.
Smelt smør og chokolade ved svag varme.
Pisk æg og sukker lyst og skummende. Hæld chokolademassen i lidt ad gangen, og pisk det luftigt. Sigt hvedemel og salt i. Vend grofthakkede valnødder i dejen, og rør, til den er akkurat ensartet.
Hæld dejen i en firkantet bageform, og bag kagen i ca. 20 minutter, så den har sat sig, men stadig er svampet.
Afkøl kagen helt (lav jordbærmoussen klar imens), og tag den ud af formen. Beklæd formen med konditorplast eller evt. husholdningsfilm hele vejen rundt. Læg kagen tilbage i formen.
Fordel jordbærmoussen over hele kagen.
Stil kagen køligt i mindst 5 timer, men gerne til dagen efter.
Pisk fløden til skum.
Dekorér kagen med et hvidt kors, f.eks. ved at sprøjte flødeskum i toppe eller jævne baner.

Roulade med friske jordbær
Jordbærmousse:
Udblød husblas i koldt vand i en skål i 10 minutter.
Skrab kornene ud af vaniljebælgen (gem den tomme bælg), og bland dem med flormelis.
Giv de frosne jordbær et opkog sammen med vaniljemelis, den tomme vaniljebælg, revet citronskal og friskpresset citronsaft i en gryde 5-10 minutter. Sigt bærpuréen igennem en si, så jordbærkorn og vaniljebælg sorteres fra. Opvarm saften i gryden sammen med sukker, til alle sukkerkorn er opløst.
Tag gryden fra varmen, og smelt husblas i saften et blad ad gangen. Lad saften afkøle ved stuetemperatur i 20 minutter.
Pisk fløden til skum, og vend den i sammen med rød frugtfarve.
