Dessert med hvid chokolade og kanelsyltede æbler

Chokolademoussen er støbt i en silikoneform, men kageringe og portionsglas kan også bruges.
Ingredienser - chokoladedessert
3 blade gelatine
200 g hvid chokolade
3 dl fløde
½ dl vand
50 g sukker
Saft fra ½ citron
3 pasteuriserede
æggeblommer
Fremgangsmåde - chokoladedessert
Udblød gelatinen i koldt vand.
Smelt forsigtigt chokoladen i et vandbad. Pisk fløden til et let skum og opbevar dette i køleskabet, til det skal bruges. Opvarm vand og sukker til 120° i en gryde. Tag gryden af varmen. Lun citronsaften og smelt den udblødte gelatine heri.
Pisk æggeblommerne let op og tilsæt imens den varme sukkerlage i en tynd stråle.
Pisk, til æggesnapsen har stuetemperatur, og tilsæt så gelatine-citronblandingen under fortsat piskning.
Vend chokoladen i æggemassen og vend derpå forsigtigt flødeskummet i ad 3 gange, til cremen er ensartet. Hæld moussen i forme. Stil dem på køl i mindst 4 timer. Vend evt. moussen ud på chokoladebunde inden servering.
Fremgangsmåde - kanelsyltede æbler
Skræl 2 æbler og skær dem i små firkanter. Læg en kanelstang ved.
Kog en sukkerlage således: Lad 1 dl vand og 1 dl sukker koge i nogle minutter, til det tykner. Lad lagen køle en anelse ned (til ca. 50°) og hæld den over æbler og kanel. Lad det trække i køleskab i nogle timer. Dette kan gøres dagen før brug.
Lad overskydende sukkerlage dryppe af æbleternene og læg lidt af de syltede æbler oven på desserten inden servering.