Kage og dessert

Energi-barer med sesam og honning

28. april 2015 af Lone Landmand
Sesamfrø, havregryn, honning, muscovadosukker og friske dadler eller rosiner er hovedingredienserne i dette nemme og hurtige energi-tilskud. Tag baren med i skole, på job eller vandreturen.

16 små stykker

Ingredienser

50 g sesam
100 g havregryn
75 g honning
25 g lyst muscovadosukker
eller rørsukker
150 g friske dadler eller rosiner
3 spsk. solsikkeolie

PRØV OGSÅ: Myslibar med nødder, tørret frugt og kokosmel

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft). Find en form frem på ca. 10 x 20 cm og beklæd den med et stykke bagepapir, der svarer til størrelsen på en almindelig bageplade.
Afmål sesam, havregryn, honning og sukker i en lille røreskål. Fjern stenene i dadlerne og hak frugtkødet groft. Tilsæt dadlerne sammen med solsikkeolien og ælt massen sammen med hånden.
Fordel massen på bagepapiret, så den udgør en firkant der er ca. 10 x 20 cm. Gør overfladen jævn, så laget er nogenlunde lige tykt overalt. Det går nemmest, hvis du folder overskydende bagepapir ind over massen og former den mellem papirlagene. Hvis du kun har en større form end den angivne, gør det ikke så meget – læg blot din firkant i formen og skub bagepapiret op mod siderne, så de stabiliseres.
Sæt formen i ovnen og bag massen, til overfladen er gylden. Det tager 30-40 min. afhængigt af din ovn.
Lad massen køle af og skær den i 16 små stykker med en skarp kniv. Opbevar de små energi-barer indpakkede i køleskabet – så holder de mindst 5-6 dage.

Sponsoreret indhold