Espresso-is med whiskyskum og chokolade

4 personer
Ingredienser
Espresso-is
6 cl espresso
40 g pasteuriseret æggeblomme
50 g sukker
¼ piskefløde
Whiskyskum
2 pasteuriserede æggeblommer
30 g sukker
200 g fløde
1-2 spsk. whisky
Pynt
Chokoladespåner til pynt
PRØV OGSÅ: Pandekager med bærskum og nougatis
Fremgangsmåde
Espresso-is: Tilbered espressoen. Pisk æggeblommerne til en hvid masse med sukkeret. Tilsæt den varme kaffe i en tynd stråle og legér ismassen ved medium varme under varsom omrøring.
Når massen er tyknet, tages den af varmen, og omrøringen fortsættes, til massen er lidt nede i temperatur.
Pisk fløden til skum og vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Stil massen i fryseren i mindst 5 timer.
Tag isen ud og lad den temperere i ca. 10 min. før servering.
Whiskyskum: Pisk æggeblommerne med sukkeret.
Pisk fløden til skum, hæld whisky i flødeskummet, mens du pisker det færdigt. Vend skummet med æggemassen og smag til med mere sukker eller whisky.
Pynt din espresso-is med whiskyskum og chokoladespåner.
TIP Cognac kan anvendes i stedet for whisky.