Kage og dessert

Espressokage

28. juli 2011 af Hjemmebag
Skøn til kaffen

Samlet tid: 1 time, 20 min.
Bagetid: 40-50 min.

12 portioner

100 g smør eller margarine
2 æg
2 dl sukker
3 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl mælk
5 tsk. espressokaffepulver
2 spsk. meget varmt vand
Glasur
25 g smør eller margarine
1 dl flormelis
1 spsk. stærk, kold kaffe
Pynt
Chokoladekaffebønner

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sådan gør du - trin for trin
1. Sæt ovnen på 175°. Smelt fedtstoffet og lad det køle af.

2. Pisk æg og sukker skummende, gerne med en håndmikser.

3. Bland mel og bagepulver. Rør blandingen i de piskede æg skiftevis med mælk og det afkølede fedtstof.

4. Rør kaffepulveret ud i det varme vand. Kom det i de piskede æg.

5. Smør og strø rasp i en randform. Hæld derefter dejen ud i formen.

6. Bag kagen på risten nederst i ovnen i 40-50 min.

7. Lad kagen stå nogle minutter i formen, inden den vendes ud på en rist for at køle af.

8. Lav glasuren: Smelt fedtstoffet og lad det køle af.

Rør flormelis og kaffe sammen. Tilsæt fedtstoffet og rør det til en jævn glasur.

9. Kom glasuren på kagen. Pynt med chokoladekaffebønnerne.

Sponsoreret indhold