Farmors ananasdrøm

(26 personer)
Det skal du bruge:
350 g gulerødder
8-10 skiver ananas
1-1½ dl ananassaft
4 æg (L)
200 g sukker
3½ tsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
2 tsk. natron
100 g kokosmel
150 g hvedemel
150 g hvid hvede
75 g hasselnødder, grofthakkede
1 dl rapsolie
Pynt:
En anelse flormelis
40 g kokosmel, ristet
TIP
- Kagen holder sig frisk i flere dage og er fryseegnet. Det anbefales at bruge en skarp kniv, når kagen skal skæres ud.
Sådan gør du:
1. Skræl gulerøddernene og riv dem groft. Si ananassaften fra ananassen til senere brug og skær ananasskiverne i små stykker.
2. Pisk æg og sukker til en hvid og luftig masse.
3. Bland de øvrige tørre ingredienser og kom dem i æggeblandingen lidt efter lidt, imens du fortsat pisker.
4. Rør ananassaft og olie i dejen.
5. Vend til sidst gulerod og ananas i dejen.
6. Kom dejen i en form (ca. 24 × 30 cm) med bagepapir.
7. Bag kagen ved 175° varmluft i 40-45 min. og lad den afkøle i formen på en bagerist.
8. Sigt flormelis over kagen og drys med ristet kokosmel.
Energi pr. person:
70 g kage = 150 kcal/630 kJ
Protein: 8 % (3 g)
Fedt: 36 % (6 g)
Kulhydrat: 54 % (20 g)
Tilsat sukker: 24 % (9 g)
Kostfibre: 2 % (2 g)
Dommerkommentar:
Farmors ananasdrøm lever op til sit navn. Det er en smagfuld kage, der både ligner og smager som en drøm. Smagsnuancerne i kagen klæder hinanden godt! En god blanding af det søde, syrlige, fede, sprøde og salte.
Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.