Kage og dessert

Florlet mandelkage

28. februar Af Cecilia Fahlström, Mai Knauer og Linn Grubström. Foto: Columbus Leth og Stine Christiansen.
Denne kage har en dejlig smag af appelsin og mandler. Opskriften er nem at følge, og dine gæster vil elske kagen!
6 personer
Dej:
500 g mandler
1 vaniljestang
250 g rørsukker
6 æg
1 usprøjtet appelsin
1 tsk. bagepulver
En springform, ca. 22 cm i diameter
Pynt:
4 spsk. flormelis
1 usprøjtet appelsin

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 150°.

Skold mandlerne med kogende vand i en skål, og smut dem. Blend mandlerne til mandelmel i en blender eller foodprocessor.

Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bland vanilje-korn sammen med sukkeret i en skål. Tilsæt æg, og pisk det hele sammen til en luftig æggemasse med en elpisker.

Skyl appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Pres appelsinsaften.

Vend appelsinskal og -saft i æggemassen, og rør dejen godt sammen.

Tilsæt mandelmel og bagepulver, og vend dejen godt sammen med en dejskraber.

Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i formen.

Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt.

Lad kagen afkøle i springformen på bagerist.

Pynt:

Sigt flormelis over kagen.

Skyl appelsinen, og riv skallen fint.

Drys appelsinskal over kagen lige før servering.

Sponsoreret indhold