Florlet mandelkage

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 150°.
Skold mandlerne med kogende vand i en skål, og smut dem. Blend mandlerne til mandelmel i en blender eller foodprocessor.
Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud.
Bland vanilje-korn sammen med sukkeret i en skål. Tilsæt æg, og pisk det hele sammen til en luftig æggemasse med en elpisker.
Skyl appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Pres appelsinsaften.
Vend appelsinskal og -saft i æggemassen, og rør dejen godt sammen.
Tilsæt mandelmel og bagepulver, og vend dejen godt sammen med en dejskraber.

Pæretærte med mandellåg
Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i formen.
Bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt.
Lad kagen afkøle i springformen på bagerist.
Pynt:
Sigt flormelis over kagen.
Skyl appelsinen, og riv skallen fint.
Drys appelsinskal over kagen lige før servering.
