Formkage med tørret frugt og marcipan

Ca. 16 skiver
Ingredienser
2½ dl tørret frugt (f.eks.abrikoser, tranebær, rosiner eller blåbær)
½ dl cognac eller æblejuice
80 g smør
120 g demerara-sukker
50 g farin
1 usprøjtet citron
3 store æg
1 tsk. vaniljeekstrakt
75 g mandelmel (kan fremstilles ved at blende smuttede mandler)
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. ingefær
½ tsk. kardemomme
Et nip revet muskatnød
100 g grofthakkede mandler
75 g marcipan
Overtræk
3 spsk. sukker
1 dl æblejuice
(Se fremgangsmåde under banneret...)
Fremgangsmåde
Varm forsigtigt de tørrede frugter i en lille gryde sammen med cognac eller æblejuice. Rør smørret cremet med demerara-sukker, farin og fintrevet citronskal. Tilsæt æggene ét ad gangen samt vaniljeekstrakten. Fold mandelmel, hvedemel, bagepulver og krydderier i dejen sammen med mandler, revet marcipan og de udblødte frugter. Kom dejen i en brødform på ca. 1½ l, som er beklædt med smurt bagepapir og bag kagen ved 175º i 1 time og 15 min.
Rør sukker og æblejuice sammen og hæld det over den varme kage. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle.
TIP: Servér kagen med smør eller appelsinmarmelade til.