Kage og dessert

Formkage med tørret frugt og marcipan

13. december 2016 af Helle Brønnum Carlsen
Formkage med tørret frugt efter eget valg, cognac, marcipan og citronskal samt kanel, ingefær, kardemomme og muskatød.

Ca. 16 skiver

Ingredienser

2½ dl tørret frugt (f.eks.abrikoser, tranebær, rosiner eller blåbær)
½ dl cognac eller æblejuice
80 g smør
120 g demerara-sukker
50 g farin
1 usprøjtet citron
3 store æg
1 tsk. vaniljeekstrakt
75 g mandelmel (kan fremstilles ved at blende smuttede mandler)
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. ingefær
½ tsk. kardemomme
Et nip revet muskatnød
100 g grofthakkede mandler
75 g marcipan

Overtræk
3 spsk. sukker
1 dl æblejuice

(Se fremgangsmåde under banneret...)

Fremgangsmåde

Varm forsigtigt de tørrede frugter i en lille gryde sammen med cognac eller æblejuice. Rør smørret cremet med demerara-sukker, farin og fintrevet citronskal. Tilsæt æggene ét ad gangen samt vaniljeekstrakten. Fold mandelmel, hvedemel, bagepulver og krydderier i dejen sammen med mandler, revet marcipan og de udblødte frugter. Kom dejen i en brødform på ca. 1½ l, som er beklædt med smurt bagepapir og bag kagen ved 175º i 1 time og 15 min.
Rør sukker og æblejuice sammen og hæld det over den varme kage. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle.

TIP: Servér kagen med smør eller appelsinmarmelade til.

Prøv også disse andre lækre opskrifter med kanel:

16 opskrifter med kanel

Sponsoreret indhold