Kage og dessert

Fransk makron-dessert

1. september 2015 af Lars Juul
Flot dessert af makronbunde dækket med et lag nougat-trøffel og pyntet med friske hindbær

2 kager – 4 personer

Ingredienser

Franske makronbunde
100 g mandelmel
25 g ristede, hakkede
hasselnødder
225 g flormelis
50 g æggehvide
25 g sukker

Nougat-trøffel
400 g fløde
225 g blød nougat
50 g chokolade

Pynt
Friske hindbær

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Kage med ricotta og citroncreme

Fremgangsmåde

Franske makronbunde: Mandelmel og hasselnødder blendes godt sammen med 125 g flomelis. Løbende tilsættes derpå de sidste 100 g flormelis. Pisk æggehviden skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det hele til en stiv marengsmasse.
Vend nødde-mandelmelsblandingen i den piskede marengsmasse, så du får en sej markronmasse. Sprøjt massen ud til bunde på størrelse med en underkop (4 stk.). Lad bundene hvile i 45 min., hvorefter de sættes i ovnen ved 170°. Skru straks ned til 150° og bag bundene i ca. 25 min.

Nougat-trøffel: Varm fløden op til kogepunktet og smelt nougat og chokolade heri.
Rør det sammen, til trøflen er ensartet. Anvend gerne kortvarigt en stavblender. Lad trøflen afkøle til dagen efter.

Dessert: Sprøjt de franske makronbunde med nougattrøffel. Stil friske hindbær i kanten hele vejen rundt, og læg låg på. Lad desserten trække på køl i mindst 8 timer – og gerne til dagen efter.

Sponsoreret indhold