Fransk makron-dessert

2 kager – 4 personer
Ingredienser
Franske makronbunde
100 g mandelmel
25 g ristede, hakkede
hasselnødder
225 g flormelis
50 g æggehvide
25 g sukker
Nougat-trøffel
400 g fløde
225 g blød nougat
50 g chokolade
Pynt
Friske hindbær

Fremgangsmåde
Franske makronbunde: Mandelmel og hasselnødder blendes godt sammen med 125 g flomelis. Løbende tilsættes derpå de sidste 100 g flormelis. Pisk æggehviden skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det hele til en stiv marengsmasse.
Vend nødde-mandelmelsblandingen i den piskede marengsmasse, så du får en sej markronmasse. Sprøjt massen ud til bunde på størrelse med en underkop (4 stk.). Lad bundene hvile i 45 min., hvorefter de sættes i ovnen ved 170°. Skru straks ned til 150° og bag bundene i ca. 25 min.
Nougat-trøffel: Varm fløden op til kogepunktet og smelt nougat og chokolade heri.
Rør det sammen, til trøflen er ensartet. Anvend gerne kortvarigt en stavblender. Lad trøflen afkøle til dagen efter.
Dessert: Sprøjt de franske makronbunde med nougattrøffel. Stil friske hindbær i kanten hele vejen rundt, og læg låg på. Lad desserten trække på køl i mindst 8 timer – og gerne til dagen efter.