Kage og dessert

Frugttærte

23. september 2008 af Kim Gravenhorst, Foto: Jacob Ljørring
Lækker tærte med friske bær og frugter

8 portioner

BUND:
4 plader filodej, ca. 130 g,
1 sammenpisket æg
1 tsk. sukker.

FYLD:
2,5 dl yoghurt naturel (1,5 % - skal have stuetemperatur!)
2 tsk. flormelis
2 blade husblas
Saft og revet skal af 1 usprøjtet citron
Ca. 1 spsk. vaniljesukker
Friske bær og/eller frugter
Desuden 1 spsk. flormelis
Citronmelisse.

Kanelkage

BUND:
Belæg en 20 cm tærteform med løs bund med filopladerne - lad dem gå op ad siderne på formen. Pensl med æg, drys med sukker og bag bunden ved 120° i ca. 10 min. Lad den køle let af, inden den forsigtigt tages ud af formen.

FYLD: Rør citronskal og flormelis i yoghurten. Lad husblassen bløde helt op i koldt vand og smelt den forsigtigt i citronsaften. Pisk den i yoghurten i en tynd stråle og smag til med vaniljesukker. Når blandingen begynder at stivne, fordeles den i den sprøde, kolde bund, der stilles koldt, til yoghurten er stiv. Belæg tærten med friske bær og/eller frugter, sigt flormelis over og pynt med citronmelisse.

Sponsoreret indhold