Kage og dessert

Gateau Marcel

21. juni 2016 af Lars Juul
Lækker chokoladekage med chokoladeskum.

6-8 personer

Ingredienser

180 g god mørk chokolade 70 %
180 g smør
180 g sukker
140 g pasteuriseret æggeblomme
110 g pasteuriseret æggehvide
Ca. 100 g mørk chokolade til spåner
Kakao til drys

PRØV OGSÅ: Tærte med chokolade og makrontop

Fremgangsmåde

Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret over et vandbad ved svag varme, så blandingen ikke opnår en for høj temperatur.
Pisk ca. 2⁄3 af sukkeret med æggeblommerne, til massen er hvid og luftig.
Pisk hviderne i en anden skål. Når de bliver hvide, tilsættes den sidste 1⁄3 af sukkeret, og der piskes, til du har en sej og ”lang” marengs.
Vend æggesnapsen i chokoladen, til du har en ensartet masse (chokoladen skal have stuetemperatur). Vend derpå æggehvidemassen i lidt efter lidt, til du ender med at have en ensartet luftig chokolademasse.
Hæld halvdelen af chokolademassen i en kagering eller springform (ca. 15-18 cm i diameter), der er smurt med smør og efterfølgende drysset med sukker. Bag den ved 175° i 30 min.
Stil resten af massen på køl i mellemtiden. Når bunden er færdigbagt, stilles den til afkøling. Bunden vil falde en lille smule sammen og virke ubagt, men det er meningen. Når bunden er kold, smøres resten af chokolademassen på bunden, og kagen stilles tilbage på køl.
Når kagen har sat sig (efter minimum 4-6 timer – lad den gerne stå til dagen efter), afmonteres ringen, og kagen dekoreres med chokoladespåner og kakaodrys.

TIP Man kan evt. lægge syltede appelsinskiver eller friske hindbær e.l. på kagen, hvis man ønsker at give den et tvist.

Andre fristende chokoladekager:

Fristende chokoladekager

Sponsoreret indhold