Harlekin-småkager

Ingredienser
Kager
250 g smør
100 g flormelis
Korn fra 1 vaniljestang
300 g mel
1 æggeblomme
PRØV OGSÅ: Franske makroner (macarons)
Fremgangsmåde
Arbejd smørret blødt med hånden og tilsæt sukker, vaniljekorn og æggeblomme. Tilsæt melet og ælt det hele sammen til en ensartet dej. Lad dejen afkøle, til den har ”rulletemperatur”.
Rul dejen ud i et jævnt ca. 3 mm tyndt lag.
Stik småkagerne ud med en udstikker (2½-3 cm i diameter). Læg kagerne pænt på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 195°, til de er lysebrune og fine (12-15 min.). Lad småkagerne køle af.
3 slags glasur
Bland en tyk, sej glasur af 300 g flormelis og et par skefulde vand. Del glasuren i 3 portioner.
Glasur 1
Riv skallen fra en usprøjtet appelsin og kom den i en portion glasur sammen med en smule appelsinsaft og evt. lidt gul farve.
Lun glasuren i en gryde, til den er ca. 45° varm. Justér med mere flormelis, til du har en glat glasur med passende konsistens.
Sprøjt glasuren på en tredjedel af kagerne.
Glasur 2
Kom 2 spsk. mørk rom eller sherry Heering i en portion glasur. Tilsæt evt. et par dråber rød farve.
Lun glasuren og gå videre, som beskrevet i opskriften på glasur 1.
Glasur 3
Tilsæt mørkt kakaopulver til den sidste portion glasur og begynd opvarmningen. Tilsæt kakao, til glasuren har en mørk chokoladefarve. Gå herefter frem som til glasur 1.
