Kage og dessert

Hindbærsnitte de luxe

24. februar 2012 af Foto: Martin Tanggaard og opskrift af Signe P. Jensen, Bække.
Luksus hindbærsnitte

Det skal du bruge:

(12-14 stk.)

Mørdej:

400 g hvedemel
200 g bagemargarine
100 g florsukker,
1 æg (str. m/l)

Fyld:

150-200 g hindbærmarmelade

Smørcreme:

60 g blødt smør,
60 g florsukker (gerne med jordbærsmag)
1 tsk. vaniljesukker (kan undlades, hvis der bruges jordbærflorsukker)

Topping:

250 g marcipan,
ca. 100 g chokolade

SÅDAN GØR DU:

Mørdej:

Bland ingredienserne sammen til en ensartet dej. Lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time. Rul dejen tyndt ud.

Deles i lige brede og lange stykker, som lægges på bageplade(r) med bagepapir.

Bages midt i ovnen i ca. 8 min. ved 220°.

Afkøl.

Fyld:

Smør marmelade på to af stængerne. Læg de to andre ovenpå.

Smørcreme:

Pisk smørcremen sammen med elpisker og fordel den oven på stængerne. Rul til sidst marcipanen tyndt ud og dæk toppen hermed.

Pynt stængerne med chokolade smeltet i en skål over vandbad.

Sæt stængerne koldt i mindst 4 timer. Skæres i snitter på ca. 4 x 8 cm.

Opbevares i lufttæt beholder i køleskab.

Tilberedningstid:

Ca. 5 timer og 30 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

Transporteres i lufttæt beholder.

Sponsoreret indhold