Hindbærtærte med mormors mørdej

1 tærte = 8-10 stykker
Ingredienser
Mørdej
300 g mel
100 g flormelis
200 g smør
2 æggeblommer
Fyld
100 g god hvid chokolade
500 g friske hindbær
PRØV OGSÅ: Lone Landmands Blåbærkage
Fremgangsmåde
Mørdej: Du kan tilberede dejen med hænderne eller med hjælp fra en røremaskine – det er samme procedure og samme tålmodighed.
Afvej mel og flormelis. Hæld begge dele i en røreskål sammen med ituskåret smør (mormor sagde ”itu” – ikke ”i stykker”).
Rør, til smørret er helt findelt, tilsæt så æggeblommerne og saml dejen. I begyndelsen sker der ikke rigtig noget, men fald ikke for fristelsen til at hælde lidt vand i røreskålen. Der skal ikke vand i mormors mørdej. Bare bliv ved, til dejen samler sig.
Pres dejen lidt ud på et stykke husholdningsfilm, pak den helt ind i filmen og sæt den på køl i mindst 1 time. Det er vigtigt for strukturen, at dejen får lov at blive afkølet og hvile.
Tænd ovnen på 175° (ikke varmluft).
Smør en stor tærteform (28-30 cm i diameter) og pres dejen ud i formen og op ad siderne i et jævnt lag.
Sæt formen i fryseren i et kvarter, så holder dejen sig bedre på plads under den efterfølgende bagning.
Sæt formen direkte fra fryseren i ovnen og bag tærtebunden i 20-25 min., eller til den er smukt gylden og sprød (tiden afhænger af din ovn).
Fyld: Hak den hvide chokolade groft og fordel den over tærtebunden, så snart formen tages ud af ovnen. Lad varmen smelte chokoladen, som derpå smøres ud i et ensartet lag på bunden og lidt op ad siderne. Chokoladen hæmmer hindbærsaftens opblødning af bunden.
Lad tærtebunden afkøle helt og fordel derpå de friske hindbær, så de dækker bunden.
Servér tærten med letpisket flødeskum eller en god vaniljeis.
TIP Er der for meget mørdej til din form, kan du fryse den overskydende mængde.