Kage og dessert

Honningkager

29. november 2011 af Kim Gravenhorst
Lækre honningkager til julens hyggestunder.

Det skal du bruge :

250 g honning,
1 tsk. kanel,
1 tsk. stødt nellike,
1 tsk. stødt ingefær,
1 æggeblomme,
2 tsk. potaske,
1½ tsk. hjortetakssalt,
250 g mel

Glasur:
4 dl flormelis,
1 æggehvide.

Sådan gør du :

Hæld honningen i en gryde og smelt den over svag varme. Rør kanel, ingefær og nellike i. Rør potasken ned i æggeblommen, som derefter røres i honningen. Tilsæt mel og hjortetaksalt og æltdejen grundigt. Opbevar dejen i køleskabet til næste dag.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær eller tryk den ud til hjerter eller andre former. Bage hjerterne ved 175° i 5-10 minutter, afhængig af størrelse. Lad hjerterne køle af på en bagerist, inden de pyntes.

Glasur:
Rør flormelis og æggehvide grundigt sammen.

Sponsoreret indhold