Kage og dessert
Hyldeblomstparfait
7. juni 2016 af Lone Landmand
Skøn, frisk sommerdessert med hyldeblomstsaft og citron. Serveres med friske jordbær.

4-6 portioner
Ingredienser
6 pasteuriserede æggeblommer (120 g)
150 g sukker
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft (hjemmelavet eller færdigkøbt)
Saft og fintrevet skal fra 1 usprøjtet citron
½ l piskefløde
Tilbehør
Friske jordbær
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommerne op. Kom sukker og hyldeblomstsaft samt citronskal og -saft i en gryde, lad det koge op og derpå bulderkoge, til sukkerkornene er smeltet. Tilsæt den varme sukkerlage til æggeblommerne i en tynd stråle, imens der piskes. Pisk derpå i æggemassen, til den er kold.
Pisk fløden til et luftigt og lindt skum.
Vend nænsomt flødeskummet i æggemassen og bevar så meget luft i begge masser som muligt. Vend forsigtigt det hele sammen, til massen er ensartet.
Sæt ismassen i fryseren til dagen efter.
Servér isen med friske jordbær.
