Kage og dessert

Julie Berthelsens mini-pavlova med lakrids og hindbær

9. august 2016 af Anne Kristensen. Foto: Gregers Overvad
I Ude og Hjemme nr. 32, der er på gaden onsdag den 10. august 2016 får du en række af Julie Berthelsens lækreste opskrifter på desserter med hindbær - bl.a. denne mini-pavlova!

4 stk.

Ingredienser

3 æggehvider eller 90 g æggehvider

125 g sukker

½ tsk. hvidvinseddike

2-3 spsk. lakridsrodspulver

2-3 tsk. rålakridspulver

Lidt olie

Creme

1/4 l piskefløde

1/4 l fromage frais

2 bakker friske hindbær

Lakridsgranulat, ca. 1 lille tsk. drys på hver. Alternativt kakao, flormelis eller revet citronskal.

Lidt frisk mynte

Prøv også: Strawberry cheesecake

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.

Pisk æggehviderne stive.

Pisk derefter sukkeret i lidt efter lidt. Det skal smelte helt sammen med æggehviderne, så altså ingen knas. Det kan tage op til 15 min. at piske det.

Kom til sidst eddiken i og pisk videre nogle minutter.

Derefter drysser du lakridspulver i og blander det i lav fart, indtil det er ensartet i farven. Smag til - hvis der er behov for mere lakridssmag, så tilføj blot mere lakrids. Det er helt op til dig selv.

Lav så 4 stk. store marengsklatter eller lav den form, du vil, på lidt oliesmurt bagepapir på en bageplade. Jeg laver mine nogenlunde lige store og gerne rustikke i deres look.

Sæt marengsen i ovnen og skru ned på 150 grader og bag dem i 1 time og 15 min. Når de er færdige, skal de køle af.

Cremen

Pisk fløden til en god skum og vend forsigtig fromage frais i flødeskummen.

Når pavlovaerne er klare og kolde, så fordel creme på dem alle og friske bær.

Drys gerne med lakridsgranulat, kakao, flormelis eller revet citronskal. Top den med frisk mynte. Det ser lækkert og fint ud.

I Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 10. august 2016. får du flere lækre dessertopskrifter med hindbær fra Julie Berthelsen.

10 lækre kager og desserter med pærer:

10 lækre kager og desserter med pærer

Sponsoreret indhold