Julie Berthelsens mini-pavlova med lakrids og hindbær

4 stk.
Ingredienser
3 æggehvider eller 90 g æggehvider
125 g sukker
½ tsk. hvidvinseddike
2-3 spsk. lakridsrodspulver
2-3 tsk. rålakridspulver
Lidt olie
Creme
1/4 l piskefløde
1/4 l fromage frais
2 bakker friske hindbær
Lakridsgranulat, ca. 1 lille tsk. drys på hver. Alternativt kakao, flormelis eller revet citronskal.
Lidt frisk mynte
Prøv også: Strawberry cheesecake
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk derefter sukkeret i lidt efter lidt. Det skal smelte helt sammen med æggehviderne, så altså ingen knas. Det kan tage op til 15 min. at piske det.
Kom til sidst eddiken i og pisk videre nogle minutter.
Derefter drysser du lakridspulver i og blander det i lav fart, indtil det er ensartet i farven. Smag til - hvis der er behov for mere lakridssmag, så tilføj blot mere lakrids. Det er helt op til dig selv.
Lav så 4 stk. store marengsklatter eller lav den form, du vil, på lidt oliesmurt bagepapir på en bageplade. Jeg laver mine nogenlunde lige store og gerne rustikke i deres look.
Sæt marengsen i ovnen og skru ned på 150 grader og bag dem i 1 time og 15 min. Når de er færdige, skal de køle af.
Cremen
Pisk fløden til en god skum og vend forsigtig fromage frais i flødeskummen.
Når pavlovaerne er klare og kolde, så fordel creme på dem alle og friske bær.
Drys gerne med lakridsgranulat, kakao, flormelis eller revet citronskal. Top den med frisk mynte. Det ser lækkert og fint ud.
I Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 10. august 2016. får du flere lækre dessertopskrifter med hindbær fra Julie Berthelsen.
