Kardemomme-biscotti

Ca. 60 stk.
Ingredienser
150 g rørsukker
100 g smør
2 æg
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kardemomme
Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
150 g mandler
PRØV OGSÅ: Lone Landmands konfektsmåkager med hvid chokolade og tranebær
Fremgangsmåde
Pisk rørsukker og smør sammen, til blandingen er luftig. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk dem grundigt ind i smørblandingen. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, kardemomme og citronskal og rør det ind i smørblandingen. Bland mandlerne i dejen til sidst. Sæt den på køl og lad den hvile i mindst 1 time.
Del dejen i tre portioner og form hver portion til en aflang stang. Læg stængerne på en smurt bageplade og bag dem ved 175° (ikke varmluft) i ca. 25 min. afhængigt af din ovn.
Flyt stængerne over på et stort skærebræt, så snart de kommer ud af ovnen, og skær dem på skrå i skiver på ½ cm’s bredde. Læg dem på ovnens rist og efterbag dem i 15 min. ved 150° (ikke varmluft). Gør det eventuelt ad et par omgange, hvis du ikke har plads til alle kagerne i første omgang.
Opbevar småkagerne i en tætsluttende kagedåse og gem den godt af vejen for pilfingre.