Kage og dessert

Kringle med valnøddefyld

1. marts 2016 af Lone Landmand
Fin, gammeldags kringle krydret med kardemomme og med en lækker remonce med valnødder.

Ca. 20 stykker

Ingredienser

Dej
1 dl sødmælk
25 g gær
75 g rørsukker
500 g mel
1 tsk. stødt kardemomme
200 g smør
2 æg
1 sammenpisket æg til pensling
Perlesukker til drys

Fyld
200 g smør
200 g flormelis
1 spsk. mel
2 tsk. vaniljesukker
100 g finthakkede valnødder

PRØV OGSÅ: Skærekage med pærer

Fremgangsmåde

Dej: Lun mælken, så den er lillefingervarm, og udrør gær og rørsukker i mælken.
Bland mel og kardemomme og smuldr smørret fint i blandingen.
Hæld mælkeblandingen og de to æg i melet og ælt dejen sammen. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hæve på et lunt sted i 1 time.

Fyld: Smelt smørret og rør flormelis, mel, vaniljesukker og valnødder ud heri. Sæt remoncen køligt.
Tænd ovnen på 190° (ikke varmluft).
Strø rigeligt med mel på dit køkkenbord og rul dejen ud til en firkant på ca. 45 x 60 cm. Læg remoncen på dejen som en stribe i midten på den lange led. Fold først den ene tredjedel af dejen ind over remoncen. Fold derefter den anden tredjedel ind over den første. Pres dejen let sammen, luk enderne og træk forsigtigt i den foldede dej, så den bliver ca. 90 cm lang. Pas på, at dejen ikke brister undervejs – så siver remoncen ud under bagningen. Lidt fritløbende remonce gør ingenting, men det er ærgerligt, hvis det meste forsvinder. Form en kringle af det lange stykke dej, læg varsomt kringlen på en smurt bageplade, pensl med sammenpisket æg, drys med perlesukker og lad kringlen efterhæve i en halv time.
Bag kringlen i 25-30 min., eller til den er smukt gylden. Den nøjagtige bagetid afhænger af din ovn.
Servér og nyd kringlen lun, så smager den allerbedst – den kan sagtens genopvarmes om nødvendigt.

Sponsoreret indhold