Linser

8-10 stk.
Ingredienser
Linsedej
250 g smør
100 g flormelis
Korn af 1 stang vanilje
1 æggeblomme
350 g mel
Vaniljecreme
65 g maizenamel
Korn af 1 stang vanilje
250 g æggeblommer
½ l sødmælk
120 g sukker
PRØV OGSÅ: Lars Juuls Kærnemælkshorn
Fremgangsmåde
Linsedej: Ælt smørret blødt med hånden og tilsæt flormelis, vaniljekorn og æggeblomme. Tilsæt derpå melet og ælt dejen, til den har en ensartet konsistens. Sæt dejen i køleskabet i 1 times tid.
Vaniljecreme: Pisk maizenamel, korn fra vaniljestangen og æggeblommer sammen i en skål.
Kom mælk og sukker i en gryde og varm det op til kogepunktet. Tag mælken af varmen.
Hæld en smule af den varme mælk over i æggemassen, imens du pisker. Fortsæt, til al mælken er tilsat. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den legere, til cremen tykner, og temperaturen når ca. 75°.
Hæld cremen i en skål og stil den til afkøling i køleskabet til dagen efter.
Linser: Rul halvdelen af linsedejen ud til en ca. 3 mm tyk plade, læg den over linseformene og stød dejen helt ned i formene.
Fyld de dejforede forme helt op med vaniljecreme.
Rul resten af dejen ud og læg den som låg over linserne. Fjern evt. dejrester fra formene.
Bag linserne gyldne ved 200° i ca. 15 min. og vend dem ud af formene efter ca. 10 min.’s afkøling.