
Det skal du bruge :
Ca. 10 stk.
75 g smør,
2 dl mælk,
25 g gær,
2 spsk. sukker,
¼ tsk. stødt safran
eller gurkemeje,
1 æg,
½ tsk. groft salt,
400 g hvedemel,
1 æg,
rosiner.
Sådan gør du :
Smelt smørret i en gryde og bland mælken i. Når blandingen er varmet op til 37°, hældes den i en skål, og gæren røres i. Pisk ægget sammen og tilsæt det sammen med safran, salt, sukker og mel. Gem lidt mel til at komme på bordet. Ælt dejen sammen og stil
den til hævning et lunt sted i ca. en halv time.
Hæld dejen ud på bordet og ælt den godt igennem. Del dejen i ca. 10 lige store stykker. Tril stykkerne til fingertykke pølser, der formes til et S. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg og pynt med rosiner. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter på 225°. Kan serveres med koldt smør.