Kage og dessert

Mandelcreme med krokant

24. marts 2015 af Lone Landmand. Foto: Søren Kvist.
En rigtig nem og lækker dessert med smag af vanilje, honning og mandler. Desserten kan laves i god tid og skal bare pyntes med krokant lige før servering.

5 portioner

Ingredienser

2½ dl sødmælk
2½ dl piskefløde
1 vaniljestang
100 g rørsukker
4 æggeblommer plus
1 helt æg
50 g mandelmel

Krokant
2 spsk. mandler
50 g rørsukker
1 tsk. smør
1 tsk. honning

PRØV OGSÅ: Lone Landmands dessert med appelsiner

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 125° (ikke varmluft). Find et dybt, ovnfast fad og 5 små kokotter frem.
Hæld mælk og fløde i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og læg den i mælken sammen med halvdelen af sukkeret. Varm blandingen op, til den begynder at dampe – den skal absolut ikke koge.
Pisk æggeblommer og det hele æg med mandelmelet og den resterende mængde sukker. Hæld i en tynd stråle og under piskning den varme mælkeblanding i æggemassen og fordel cremen i de fem kokotter.
Sæt kokotterne i det ovnfaste fad og fyld vand i fadet, så det når 2⁄3 op ad kokotternes sider. Sæt fadet i ovnen og bag cremen i ca. 1½ time, eller til overfladen er fast. Sæt kokotterne på køl.

Krokant: Hak mandlerne forholdsvis fint. Hæld sukkeret til krokanten i en lille, tykbundet pande og varm op, mens du holder øje med sukkermassen. Tilsæt smør og honning, når sukkeret er smeltet. Tilsæt de hakkede mandler og lad blandingen småboble i 1 minuts tid. Hæld mandelkrokanten over på et stykke bagepapir og hak den groft, når den er stivnet.
Fordel sprød mandelkrokant oven på mandelcremen ved servering.

Sponsoreret indhold