Marengs med hindbær, kaffe og vanilje

Ingredienser
Marengs
330 g sukker
1 dl vand
150 g æggehvide
1 spsk. sukker

Fremgangsmåde
Kog en lage af de 330 g sukker og vand. Opvarm det til en temperatur på 115°.
Pisk æggehviderne skummende og tilsæt derpå 1 spsk. sukker.
Pisk, imens den varme sukkerlage tilsættes i en tynd stråle. Pisk derpå massen, til den er kold.
Sprøjt marengsene ud på bagepapir. Sæt dem i ovnen ved 110° og lad dem tørre i ca.
75 min. Sluk for ovnen og sæt fx en ske i klemme i ovnlågen, så varmen langsomt aftager.
Variationer
Der er uendelig mange muligheder for at variere marengsene både med hensyn til smag og udseende.
På billedet ses en version med hindbær, kaffe og vanilje.
Hindbærmarengs: Halvdelen af vandet udskiftes med hindbærsaft. Man kan også vende massen med frysetørrede hindbær.
Kaffemarengs: Sukkerlagen tilsættes 1 spsk. tørret kaffepulver. Man kan også vende kaffepulveret direkte i marengsmassen, men så vil der være små prikker af kaffe i marengsen.
Vaniljemarengs: Sukkerlagen tilsættes korn fra 1 vaniljestang.
Nøddemarengs: Finthakkede nødder af forskellige slags vendes i den færdige marengs.
Du kan også komme farvestof i marengsen – dog anbefaler jeg små mængder.