Minutlagkage

Samlet tid 30 min. Bagetid: 3 x 5 min.
8 stk.
Det skal du bruge:
Bunde
1½ dl hasselnødder
125 g smør eller margarine
2 dl sukker
3 dl havregryn
Fyld
3-4 dl piskefløde
1-2 tsk. kanel
1 tsk. sukker
Pynt
Kanel
Sådan gør du - trin for trin
1. Begynd med bundene: Mal hasselnødderne i en mandelkværn eller hak dem i hånden, men pas på ikke at hakke dem for fint.
2. Smelt smørret/margarinen i en overdækket skål i mikroovnen ved fuld effekt, maks. 800 W, i 1-2 min.
3. Bland de malede nødder med sukker, havregryn og smør/ margarine.
4. Brug en tallerken til at tegne en cirkel på ca. 20 cm i diameter på tre stykker bagepapir.
5. Fordel og smør nøddedejen ud på cirklerne til tynde bunde.
6. Bag bundene, én ad gangen, i mikroovnen ved middeleffekt, ca. 5 min. pr. bund. Lad bundene køle af.
7. Lav fyldet: Pisk fløden temmelig fast. Smag den til med kanel og sukker.
8. Læg bundene sammen med fløden. Slut af med et lag ren fløde.
Pynt tærten med lidt pudret kanel. Servér den med det samme.


