Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Frugtsalat blev rasende populært i 1960’erne. Så populært, at du stadig finder den lækre dessert på menuen i mange danske hjem i dag – dog under et andet navn: Abemad.
I Ude og Hjemme nr. 17, der udkommer onsdag den 27. april finder du lækre opskrifter fra 1950erne og 1960’erne.
LÆS OGSÅ: Klassisk jordbærtærte uden mel og sukker
Frugtsalat med vanilje-råcreme
Dessert til 4 personer
1 banan i skiver
2 æbler i tern
1 pære i tern
125 g blåbær
125 g hindbær
Kernerne fra 1 granatæble
Saft og revet skal fra ½ usprøjtet lime
LÆS OGSÅ: 15-årige Sara fik nok af hele familiens mobil-afhængighed
Råcreme
2 æggeblommer
1½ spsk. sukker
Korn fra 1 vaniljestang
2 dl piskefløde
Topping
75 g mørk chokolade
4 spsk. kokosflager
LÆS OGSÅ: Efter 7 års fertilitetabehandling blev Liz gravid på naturlig vis
Rengør alle frugterne og skær banan, æble og pære ud i passende stykker. Kom det hele i en skål og vend det sammen med limesaft og -skal.
Råcreme: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Pisk fløden stiv og vend den i æggesnapsen.
Topping: Hak chokoladen groft og rist kokosflagerne på en tør, varm pande, indtil de bliver gyldne.
Anret frugtsalaten i portionsskåle med råcreme på toppen. Pynt med chokolade og kokosflager inden servering.

Moderne mormormad
Opskrifterne stammer fra bogen ”Moderne mormormad”, en bog med retroretter fra 50’erne, 60’erne, 70’erne og 80’erne.
Bogen, der er på 192 sider, er skrevet af Ditte Ingemann og Hélène Wagn, og Ditte Ingemann har fotograferet. Den er udkommet på Samvirkes forlag.
Vejledende pris er kr. 199,95.
