Kage og dessert

Orangekage

30. april 2013 af Lone Offersen, Købenahavn Ø
Sund kage til klassens time

(22 personer)

Det skal du bruge:
4 æg (L)
200 g sukker
200 g hvid hvede
200 g hvedemel
75 g kakao
1 tsk. natron
½ liter appelsinjuice
1 dl flydende margarine

Kanelkage

TIP

  • Orangekagen kan eventuelt pyntes med et tyndt lag chokoladeovertræk med kokosmel. Kom 50 g mørk chokolade 85 % oven på kagen, lige efter at den er taget ud af ovnen, lad den smelte og smør den ud over kagen. Drys med kokosmel.
  • Det anbefales, at de fleste af kagerne serveres den dag, de er bagt eller dagen derpå.
    Kagerne tørrer hurtigere ud, når fedtindholdet er reduceret.

Sådan gør du:
1. Pisk æg og sukker til en hvid og luftig masse.

2. Bland de tørre ingredienser sammen.

3. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med appelsinjuice og fl ydende margarine og pisk dejen godt.

4. Hæld dejen i en bradepande (24 x 30 cm) med bagepapir og bag kagen ved 175° varmluft i ca. 40 min.

5. Lad orangekagen afkøle på en bagerist i formen.

Drømmekage

Energi pr. person:
60 g kage = 150 kcal/630 kJ

Protein: 9 % (3,5 g)
Fedt: 25 % (4 g)
Kulhydrat: 64 % (24 g)
Tilsat sukker: 25 % (9 g)
Kostfibre: 2 % (1,5 g)

Dommerkommentar:
Her bliver det søde, let salte, bitre og syrlige blandet sammen med kostfibre og sundere fedtstoffer.
Resultatet er en sundere klassens orangekage, som er dejlig "svampet" og velsmagende. Og kagen synes at kunne holde sin fugtighed.

Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Sponsoreret indhold