Kage og dessert

Påske-cupcakes med gulerod

29. marts 2018 af Louise Dandanell Ørsted
Her får du en lækker opskrift på cupcakes med gulerod og påskepynt. De passer perfekt til påskebordet, når familien kommer på besøg.

Ingredienser (15 stk.)

1 vaniljestang

200 g farin

1½ dl rapsolie eller nøddeolie

3 æg

225 g mel

2 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

2 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt ingefær

250 g fintrevne gulerødder

Smørcreme

75 g blødt smør

125 g flormelis

100 g flødeost

Pynt

Hvid fondant

Hvide sukkerperler

Lyserøde sukkerperler

Mandelsplitter

Evt. sukkergulerødder

Sådan gør du

Cupcakes

Pisk korn fra vaniljestangen, farin, olie og æg sammen. Bland mel, bagepulver, salt, kanel og ingefær sammen. Bland gulerødder og melblanding sammen med æggemassen. Kom dejen i 15 mellemstore muffinforme og bag kagerne ved 180° i 20 min., eller til der ikke hænger dej ved, når du prikker i kagerne med en tandstikker. Lad kagerne køle af.

Smørcreme

Pisk smørret skummende og pisk flormelis i lidt efter lidt. Pisk derefter osten i lidt ad gangen. Kom cremen i en sprøjtepose med stor tylle.

Pynt

Rul fondanten ud til 1-2 mm's tykkelse. Skær hareører af fondanten. Placér to ører på hver kage og sprøjt smørcremen op, så ørerne sidder fast under cremen. Pynt med øjne og næse af hvide og lyserøde sukkerperler og sæt to mandelsplitter som tænder. Kan du finde sukkergulerødder, kan de også bruges til pynt.

Sponsoreret indhold