Kage og dessert

Pærekrumlekage med marcipan

20. januar 2009 af Redaktion
Let dessert til 6 personer

Det skal du bruge:
4-5 modne pærer (600 g),
75 g marcipan,
100 g havregryn,
2 spsk. smagsneutral rapsolie,
¾ dl lys sirup, ¼ tsk. stødt nellike.
Vaniljecreme: 2 dl letmælksyoghurt,
1-2 tsk. vaniljesukker.

Bag også frugttærte

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 200° (180° varmluft).
2. Skær hver pære i 8 både og skær kernehusene væk (skræl evt. pærerne, hvis skindet er kedeligt). Læg pærerne i bunden af et ildfast fad.
3. Riv marcipanen groft over pærerne.
4. Rør havregrynene sammen med olie, sirup og nellike og fordel over pærerne.
5. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min., til den er gyldenbrun på toppen.
6. Smag yoghurten til med vaniljesukker og server til den lune tærte.

Bag også kanelkage

Energi pr. person: 1500 kJ (360 kcal): Protein: 7 % (6 g) Kulhydrat: 63 % (54 g) Fedt: 30 % (12 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise: En lille portion pærekage (2-3 spsk.) og 2 tsk. vaniljecreme kan gøre det ud for et mellemmåltid.

Sponsoreret indhold