Pæretærte med vaniljerørt cremefraiche

Tid: 20 minutter. Antal personer: 4
Bagt pære med revet marcipan og kold vaniljecremefraiche sætter et perfekt punktum for en god middag.
• 2 plader butterdej (fra frost, optøede)
• 1 æggeblomme
• 2-3 pærer
• 160 g ren rå marcipan
• evt. lidt flormelis til drys
Vaniljecremefraiche:
• 1 vaniljestang
• 2½ dl cremefraiche 9 %
• 1-2 spsk sukker
Prøv også: Skøn tarte tatin
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 200°. Skær butterdejpladerne i 4 lige store stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æggeblomme.
2. Skyl pærerne, og skær dem i tynde skiver med skræl og kernehus. Fordel dem på de smurte butterdejplader.
3. Riv marcipan hen over pærerne, og bag tærterne i den forvarmede ovn i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
4. Vaniljecremefraiche: Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med cremefraiche og sukker.
5. Sigt evt. lidt flormelis over de varme pæretærter, og server dem straks med kold vaniljecremefraiche.
Tips: I stedet for pærer kan du bruge fx blommer, æbler, abrikoser osv.