Panna cotta, chokoladekage og marinerede jordbær

Opskrift på Panna cotta, chokoladekage og marinerede jordbær
Elsker du også chokoladekage, så vil du elske denne lækre dessert hvor din chokoladekage får følge af Panna cotta og marinerede jordbær. Opskriften på denne Panna cotta-dessert med chokoladekage er beregnet til 6 personer. Velbekomme!
LÆS OGSÅ: 11 opskrifter på sunde kager, som du altid må spise
Ingredienser til Panna cotta, chokoladekage og marinerede jordbær
Panna cotta: 6 blade husblas, 2 vaniljestænger, 6 dl sødmælk, 75 g sukker, 1½ dl piskefløde.
Chokoladekage: 100 g mørk chokolade, 100 g sukker, 100 g smør, 2 æg (M/L), 2 spsk. kakao, 100 g finthakkede mandler.
Marinerede jordbær: Ca. 400 g jordbær, 4 spsk. blåbærsirup (fås fx hos Urtekram)
Evt. pynt: Myntekviste.
Prøv også: Chokoladekage med kokos
Sådan laver du Panna cotta, chokoladekage og marinerede jordbær
Panna cotta:
Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom mælk, sukker, vaniljestænger og -korn i en tykbundet gryde og bring det langsomt i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og smelt husblassen heri under omrøring. Si derefter blandingen ned i fløden og rør rundt. Hæld blandingen i seks glas og sæt disse på køl i mindst 3 timer.
Marinerede jordbær:
Skær jordbærrene i tern. Marinér dem i blåbærsiruppen i ½-1 time. Fordel de marinerede jordbær oven på panna cottaen lige inden servering.
Chokoladekage:
Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad sammen med sukkeret og smørret. Tag det af varmen og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt kakao og mandler og bland det grundigt sammen. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir og bag kagen midt i en 165° varm ovn i ca. 20 min. Undersøg med en kagenål, om din chokoladekage er gennembagt. Lad den færdige chokoladekage køle af.
Denne opskrift på Panna Cotta, chokoladekage og marinerede jordbær er beregnet til 6 personer.