Kage og dessert
Pistaciesmåkager uden sukker
24. maj 2016 af Lars Juul
En skøn småkage bagt med citron, skyr, vanilje og pistaciekerner. Som erstatning for sukker er der brugt Perfect Fit.

40-50 stk.
Ingredienser
50 g smør
50 g Perfect Fit (sødemiddel)
1 æggeblomme
2 usprøjtede citroner
35 g skyr
Korn af 1 vaniljestang
100 g pistaciekerner (finthakkede)
140 g mel
½ tsk. bagepulver
Et lille nip hjortetaksalt
Fremgangsmåde
Arbejd tempereret smør, sødemiddel, æggeblomme, fintrevet skal af begge citroner, 1 spsk. citronsaft, skyr og vaniljekorn sammen.
Hak pistaciekernerne og tilsæt dem til smørmassen sammen med mel, bagepulver og hjortetaksalt.
Arbejd det hele sammen og stil dejen på køl i et par timer. Arbejd derpå dejen kortvarigt igennem, til du har en ensartet, kold småkagedej.
Rul dejen ud til 3 mm’s tykkelse og stik kagerne ud med en udstikker (ca. 4 cm i diameter).
Bag kagerne gyldne og fine ved 180° (8-12 min.).
