Kage og dessert

Prinsessekage

24. august 2011 af Redaktion
Kage til pigerne!

Prinsessekage
Samlet tid: 50 min. Bagetid: 5 min.

8 stk.

Bunde
3 æg
1½ dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver

Fyld
2 blade husblas
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. maizena
3 dl piskefløde
2 tsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde

Pynt
Ca. 225 g marcipan
Rød frugtfarve
Flormelis

Sådan gør du - trin for trin
1. Sæt ovnen på 250°. Pisk æg og sukker skummende. Bland mel og bagepulver og rør det i de piskede æg. Læg bagepapir i en bradepande, ca. 30 x 40 cm. Hæld dejen ud i panden.

2. Bag kagen midt i ovnen i ca. 5 min. Vend kagen ud på et stykke smørrebrødspapir med sukker. Træk bagepapiret af. Lad kagen køle af under bradepanden.

3. Lav fyldet: Læg husblasbladene i koldt vand. Bland æggeblommer, sukker, maizena og fløde i en kasserolle. Varm blandingen op under piskning ved middelvarme til en tyk creme.

4. Tag husblasbladene op og rør dem ud i den varme creme. Smag til med vaniljesukker. Pisk fl øden stiv. Vend den i cremen. Lad køle af.

5. Glat kagens kanter ud med en kniv. Skær den ud i 3 stænger, 8 x 29 cm. Fordel fyldet på bundene og læg dem sammen til en stang.

6. Lav pynten: Farv marcipanen let rosa med frugtfarve. Rul den ud til en rektangulær plade, ca. 30 x 18 cm.

7. Læg marcipanpladen over kagestangen. Den skal sidde stramt til. Skær stangen i 8 stk. med en skarp kniv, ca. 3½ cm lige brede stykker. Pynt med flormelis

smørkringle

Smørkringle

Sponsoreret indhold