Kage og dessert

Rabarbersnitter

8. juni 2015 af Lone Landmand
En dejlig frisk kage med en rabarber-jordbærkompot, der er smagt til med citronskal og bagt mellem to lag smuldredej med havregryn og farin.

Ca. 20 stk.

Ingredienser

Rabarber-jordbærkompot
6 dl rabarber skåret i små stykker
6 dl jordbær
Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
Kornene fra 1 stang vanilje
200 g rørsukker
4 spsk. majsstivelse

Smuldredej
200 g hvedemel
200 g havregryn
200 g farin
200 g smør
½ tsk. natron

PRØV OGSÅ: Lone Landmands chokolade-valnøddesnitter

Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft).

Rabarber-jordbærkompot: Bland rabarberstykker, jordbær og citronskal i en stor pande. Hold svag varme under panden, til rabarberne giver saft fra sig. Skru derefter lidt op for varmen, så rabarberstykkerne mørner.
Bland vaniljekorn, rørsukker og majsstivelse sammen i en lille skål.
Mos jordbær og rabarber sammen og jævn kompotten med sukkerblandingen. Bliv ved med at røre i blandingen over varmen, til grøden bliver fast.

Smuldredej: Bland mel, havregryn, farin, smør og natron sammen til en smuldrende dej. Tag halvdelen af smuldredejen fra og gem den til kagens øverste lag.
Smør grundigt en ovnfast form på ca. 20 x 30 cm. Pres halvdelen af smuldredejen ud i bunden af formen.
Hæld rabarber-jordbærkompotten over bunden og fordel resten af smuldredejen over som ujævn top.
Sæt formen i ovnen og bag kagen i ca. 30 min., eller til overfladen er smukt gylden – ovne varmer forskelligt, så tilpas bagetiden til din egen ovn.
Lad kagen køle helt af, før du skærer den ud i snitter af passende størrelse.

Sponsoreret indhold