Kage og dessert

Rødgrød med fløde

4. august 2015 af chefkonditor Lars Juul, La Glace
Den rigtige rødgrød, som bedstemor lavede den, med ribs, solbær, hindbær, jordbær og rabarber

6-8 personer

Ingredienser

750 g blandede bær
(anvend overvejende
ribs og solbær), fx
200 g ribs
200 g solbær
100 g hindbær
150 g jordbær
100 g rabarber

Desuden
7½ dl vand
1¾ dl sukker
Korn af 2 vaniljestænger
10 g pektin – eller
4 tsk. kartoffelmel

PRØV OGSÅ: Chefkonditor Lars Juuls Abrikostærte med valnødder

Fremgangsmåde

Gør bærrene i stand og bring dem til simrepunktet sammen med vandet og lidt af sukkeret.
Lad frugtmassen stå ved svag varme og under låg i ca. ½ time.
Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret og bland pektinen med resten af sukkeret.
Drys pektinblandingen i under omrøring. Lad herefter grøden småsimre tæt på kogepunktet i 3 min.
Sigt frugtkødet fra gennem en sigte og tilsæt vanilje-sukkerblandingen.
Rør grøden godt igennem og hæld den i en skål.
Læg et stykke køkkenfilm ned på grødens overflade, så den ikke trækker skind.
Stil grøden på køl – gerne til dagen efter. Servér grøden med fløde.

TIP Du kan evt. riste nogle hakkede mandler og drysse dem oven på grøden.

Sponsoreret indhold