Kage og dessert

Sachertorte

24. november 2015 af Lars Juul
En klassisk østrigsk kage med skiftende lag af chokoladebunde og abrikos-marcipan-masse. Hele kagen er overtrukket med et lag chokolade.

12 personer

Ingredienser

Sacherbund
100 g chokolade
170 g smør
2 x 85 g sukker
6 æg delt i blommer og hvider
½ tsk. bagepulver
100 g mel

Abrikosmasse
600 g ordnede abrikoser
1 dl vand
200 g sukker
50 g marcipan
Ca. 4 spsk. mørk rom

Pynt og tilbehør
400 g chokolade 58 %
Flødeskum

PRØV OGSÅ: Lagkage tiramisu

Fremgangsmåde

Sacherbund: Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad.
Rør smørret blødt med 85 gram sukker, til det er hvidt og luftigt.
Tilsæt æggeblommerne lidt efter lidt, imens der røres.
Tilsæt den smeltede chokolade.
Pisk æggehviderne skummende i en ny skål, tilsæt 85 gram sukker og pisk, til æggehviderne er luftige og seje (ikke knoldede).
Bland bagepulveret med melet og sigt blandingen. Vend først det fine mel i chokolademassen og dernæst æggehviderne.
Bag bunden i en springform (22-24 cm i diameter) ved 175° i ca. 45 min. Lad bunden køle helt af – gerne til dagen efter.
Flæk bunden i 4 dele, så du får 4 bunde, der er lige tykke.

Abrikosmasse: Skær abrikoserne i småstykker og lad dem simre i vandet i ca. 10 min. Tilsæt sukkeret og lad det hele koge i yderligere 10 min., til marmeladen er kogt sammen og er blevet fastere i konsistensen. Lad den køle helt af.
Blødgør marcipanen og tilsæt rommen lidt efter lidt. Marcipanen skal være homogen. Bland abrikosmarmeladen i lidt ad gangen.

Sachertorte: Saml kagen i springformen eller en kagering. Læg en sacherbund nederst og dernæst 1⁄3 af abrikosmassen. Læg endnu to sådanne lag og slut med den sidste sacherbund.

Pynt: Overtræk kagen med tempereret chokolade. Brug en paletkniv til at smøre chokoladen ud med. Ret kanterne af. Servér kagen med iskoldt flødeskum.

Sponsoreret indhold