Kage og dessert

Tiramisu

5. oktober 2010 af Pia Friis Andreassen
Skøn og klassisk dessert

4 personer

Det skal du bruge:
4 store lagkagebunde
8 pasteuriserede æggeblommer
175 g sukker
250 g mascarpone
¼ l piskefløde
ca. 1 dl stærk kaffe
3 spsk. kaffelikør
100 g groftrevet chokolade (70 %)
Lidt kakao

Prøv også abemad

Sådan gør du:
Skær hver lagkagebund i én stor firkant. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Tilsæt mascarpone og pisk det hele til en cremet masse. Vend derefter massen med letpisket fl ødeskum. Bland kaffe og kaffelikør, dryp blandingen over lagkagebundene og lad dem opsuge væsken.

Fordel lidt creme i bunden af et afl angt fad. Læg derefter forsigtigt to lagkagebunde over, så cremen dækkes. Læg dernæst ét lag creme, drys med revet chokolade, læg de sidste lagkagebunde på og til sidst resten af cremen. Drys afslutningsvis med kakao. Lad desserten trække koldt i køleskab i mindst 4 timer og allerhelst natten over.

Prøv også æblekage

Sponsoreret indhold