Kage og dessert

Tiramisu

22. oktober 2011 af Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik Freek
Lav tiramisu fra bunden - med rabarberkompot og hjemmelavede ladyfingers

Tid: 50 minutter. Bagetid, ladyfingers: 15-18 minutter.
Hviletid på køl: Mindst 5 timer. Antal personer: 6-8

Til den italienske dessert tiramisu skal man bruge ladyfingers, som er sprøde, aflange kager med sart vaniljesmag. Man kan købe sig til dem, men de smager selvfølgelig bedst, når de er hjemmebagte. Se her, hvordan du bærer dig ad.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ladyfingers (ca. 45 stk.):
• 4 æg
• 50 + 50 g sukker
• ½ vaniljestang
• 100 g hvedemel
• sukker til drys
• sprøjtepose med tylle

Rabarberkompot:
• 500 g friske rabarber
• 200 g sukker
• ½ dl vand

Mascarponecreme:
• 3 æggeblommer, pasteuriserede
• 75 g sukker
• 3 æggehvider, pasteuriserede
• 250 g mascarpone
Pynt:
• 25 g lys chokolade

Sådan gør du:
1. Ladyfingers
(også kaldet fingerbisquits): Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med 50 g sukker og kornene fra vaniljestangen. Pisk æggehviderne lidt i en anden skål med rene piskeris, og drys 50 g sukker i, mens der piskes. Pisk hviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i æggeblommemassen sammen med melet ad 3 omgange.

2. Kom tyllen i sprøjteposen. Drej tyllen rundt, og drej den ind i sprøjteposen.

3. Stil sprøjteposen i en kande, og fold kanterne udover. Nu har du hænderne fri til at skrabe dejen ned i posen.

4. Sprøjt dejen ud i 10 cm lange kager. Der skal være god afstand imellem kagerne.

5. Drys kagerne med sukker. Bag dem ved 175° i 15-18 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på bagepladen.

6. Rabarberkompot: Rens rabarberne, og skær dem i 2-3 cm lange stykker. Bring dem i kog i en gryde sammen med sukker og ½ dl vand. Lad dem simre 5 minutter under låg. Sluk for blusset, og lad rabarberne trække i 10 minutter.

7. Læg 15 ladyfingers ved siden af hinanden i et fad. Fordel rabarberkompotten ovenpå.

8. Mascarponecreme: Pisk æggeblommer og sukker til hvidt og luftigt skum. Tilsæt mascarpone, og lad elpiskeren fordele osten helt i æggemassen ved meget lav hastighed. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt sammen med ostecremen. Fordel cremen over rabarberkompotten i fadet. Dæk fadet med husholdningsfilm. Lad kagen stå mindst 5 timer på køl, inden den spises. Den er dog bedst samme dag, cremen er lavet. Drys den med groftrevet chokolade lige før servering.

Tips: Tiramisu laves oftest med kaffesmag, men her er der brugt en frisk rabarberkompot, som giver en mere let dessert.

Skøn citronfromage

Lækker roulade

Sponsoreret indhold