Kage og dessert

Tiramisu

2. august 2016 af Lars Juul
Klassisk italiensk dessert med mandellikør, espressokaffe, mascarpone og ladyfingers og med et drys kakao på toppen,

Desserten tilberedes
1-2 døgn før brug

6-8 personer

Ingredienser

2 dl stærk espressokaffe
½ dl amaretto (eller anden likør) eller cognac
Ca. 25 stk. ladyfingers
500 g mascarpone
40 g pasteuriseret æggeblomme
100 g sukker
60 g pasteuriseret æggehvide

Pynt
Lidt mørkt kakaopulver

PRØV OGSÅ: Citrontærte med marengs

Fremgangsmåde

Desserten fremstilles enten i portionsglas eller i et fad med høj kant.

Fremstilling i glas
Bland kaffe og likør sammen (smag gerne blandingen til, så du får så meget spiritussmag, som du synes om, men være varsom). Lad ladyfingers trække i kaffeblandingen – de må kun blødgøres heri, ikke opløses fuldstændig. Læg en eller to lady-fingers i hvert glas og forbered mascarponecremen.
Rør mascarponen glat og smidig.
Pisk æggeblomme og sukker luftigt og vend massen i mascarponen. Pisk derpå æggehviden stiv (eller rettere sej og ikke for knoldet) og vend den i mascarponecremen. Fordel cremen over de blødgjorte ladyfingers i portionsglassene.

Fremstilling i fad
Samme fremgangsmåde som ovenfor beskrevet, men i fadet kan desserten samles i flere lag.

Det er vigtigt, at desserten herefter får lov at trække i mindst 24 timer og allerhelst i 48 timer.
Drys desserten med mørkt kakaopulver inden servering.

Fristende chokoladekager:

Fristende chokoladekager

Sponsoreret indhold