
4 personer
Tilberedes dagen før brug.
Det skal du bruge:
300 g torskefilet uden ben, 350 g fersk laks uden skind og ben, 1½ tsk. salt, 1 løg, 2 æg (str. M/L), 2 spsk. kartoffelmel, 1½ spsk. hvedemel, 2 dl fløde, ½ tsk. peber.
Sennepsdressing: 200 g græsk yoghurt 10 %, 2 spsk. grovkornet sennep, 2 spsk. dijonsennep, 1 nip gurkemeje, salt.
Tilbehør: 12-16 vagtelæg, syltede rødbeder.
Pynt: Dildkviste.
Sådan gør du:
Paté: Kom torsk skåret i mindre stykker, salt og løg i en foodprocessor og kør, til det er finthakket. Rør æg og de to slags mel i. Rør derpå fløde og peber i. Skær laksen i ½ cm tykke skiver. Fordel halvdelen af fiskefarsen i en smurt form (ca. 1,2 l). Læg herefter lakseskiver ovenpå i et jævnt lag og slut med fars. Bag pateen i vandbad i en 180° varm ovn i 45-50 min. Lad den afkøle og sæt den i køleskab i 1 døgn.
Sennepsdressing: Rør yoghurt, de to slags sennep og gurkemeje sammen. Smag til med salt.
Tilbehør: Kog æggene i 3 min. Hæld koldt vand på, lad dem afkøle og pil dem.



Perlehønebryst