Gris

Glaserede nakkekoteletter med grønsagssauté

17. marts 2015 Ditte Dindorp
Nakkekoteletter i en glace af balsamico og honning krydret med ingefær, hvidløg og chili. Serveres med en grønsagssauté af gulerødder og porrer.

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

4 tykke nakkekoteletter
3 spsk. solsikkeolie
Salt og friskkværnet peber
1 dl mørk balsamicoeddike
1 spsk. honning
2 revne fed hvidløg
1 tsk. friskrevet ingefær
1 knsp. chilipasta eller -pulver
5 gulerødder
1 porre

Tilbehør
Kogte hvide ris eller
ovnbagte kartofler

PRØV OGSÅ: Lone Landmands koteletter i svampesauce

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150° (ikke varmluft). Smør et ovnfast fad i passende størrelse. Pensl koteletterne let med ca. 1 spsk. olie og krydr dem med salt og peber. Læg dem i fadet og dæk dette til. Stil fadet i ovnen og lad indholdet mørne i ca. 2 timer. Når der er ca. 20 min. tilbage af stegetiden, kan du begynde at lave glacen.

Sæt en lille pande over middelstærk varme, hæld balsamicoeddike i den og kog eddiken ind, til den begynder at karamellisere. Sluk for blusset og tilsæt honning under omrøring, så den smelter. Tilsæt det ene fed hvidløg, ingefær og chilipasta.

Tag koteletterne af fadet, når de er færdige, og hæld væsken fra fadet over i panden. Kog glacen ind, til den bliver tyktflydende og skinnende.

Snit gulerødder og porre i små stykker – hold de to slags grønsager adskilt. Varm en pande godt op og tilsæt 2 spsk. olie. Rist gulerødderne i et par minutter heri. Tilsæt porrestykker og et fed revet hvidløg og rist videre i et minuts tid. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Læg koteletterne i panden med glace lige før servering og steg dem ved svag varme i et par minutter. Vend dem undervejs.

Servér retten med ris eller ovnbagte kartofler.

PRØV OGSÅ: Koteletter med kartoffel-sennepsmos

Dejlige supper:

Dejlige supper

Sponsoreret indhold