
Det skal du bruge:
500 g hakket skinkekød, 1 tsk. salt, 100 g bacon i skiver, 2 æg (str. M/L), ca. ½ dl mælk, ¼ tsk. peber, 3 knuste enebær, spsk. tyttebærsyltetøj. Smør til stegning.
Salat: 300 g rødbeder, 300 g æbler, 1 nip paprika, 250 g cremefraiche 38 %, salt.
Pynt: Hakket bredbladet persille.
Lækker andesteg
Sådan gør du:
Juledeller: Rør det hakkede kød med salt. Tilsæt fintsnittet bacon og æg. Tilsæt derpå mælk lidt efter lidt sammen med krydderier og tyttebær. Lad farsen hvile i ½-1 time i køleskabet. Form den til frikadeller med en spiseske og steg disse i smør.
Salat: Skyl rødbederne og kog dem møre i vand. Hæld koldt vand på og flå straks skindet af. Skær rødbederne og æblerne i små tern. Bland begge dele med cremefraiche og paprika. Smag til med salt. Strø persille over lige inden servering.