Gris

Juledeller

8. december 2011 af Pia Friis Andreassen
Lækre juledeller og rødbede-æblesalat.

Det skal du bruge:
500 g hakket skinkekød, 1 tsk. salt, 100 g bacon i skiver, 2 æg (str. M/L), ca. ½ dl mælk, ¼ tsk. peber, 3 knuste enebær, spsk. tyttebærsyltetøj. Smør til stegning.

Salat: 300 g rødbeder, 300 g æbler, 1 nip paprika, 250 g cremefraiche 38 %, salt.

Pynt: Hakket bredbladet persille.

Lækker andesteg

Sådan gør du:
Juledeller: Rør det hakkede kød med salt. Tilsæt fintsnittet bacon og æg. Tilsæt derpå mælk lidt efter lidt sammen med krydderier og tyttebær. Lad farsen hvile i ½-1 time i køleskabet. Form den til frikadeller med en spiseske og steg disse i smør.

Salat: Skyl rødbederne og kog dem møre i vand. Hæld koldt vand på og flå straks skindet af. Skær rødbederne og æblerne i små tern. Bland begge dele med cremefraiche og paprika. Smag til med salt. Strø persille over lige inden servering.

Lækker flæskesteg

Sponsoreret indhold